Andra halvlek "Sverige - Tyskland" på semestern..

Japp, halva semestern har gått, som vanligt går första veckan rätt långsamt sen bara rasar det på.. :(

Är just nu i Parsberg i Tyskland. Åkte ner i onsdags, S-tälje - Lübeck, övernattning sen vidare hit till Parsberg. :) Det har varit liiite tråkigt väder men annars är det jättefint här. Massor med äldre hus/kyrkor och andra kodak-vänloga saker. Var inne en sväng i Regensburg idag och fixade lite, kollade in stan och åt lunch.. Verkar vara med turister där än här. Bor på ett jättemysigt hotell, som heter Romantik Hotel Hirschen.
Upptäckt den lokala sprit-butiken ;) som säljer Jägermeister (bl.a.) för 90:-/70cl.. så man är ju lite lyrisk, även om jag i princip aldrig dricker annat än öl (ok, kanske nån jäger då och då) så är det ju skit-billigt! Blir att handla lite innan vi åker hem :)
Åker härifrån på måndag, på hem vägen är det inräknat en liten sväng förbi göteborg och Liseberg för att skaka om världen lite upp&ner, fram&tillbaka.. dvs åka lite snurr snurr och ha lite skoj skoj.. äta lite sockervadd.. ;) unt so weither..

Sen blir resten av semester blir hemma i Sverige, en tur till småland med småbarns-familjen Siz & c/o. En kortis bara eftersom jag anmält mig till Lidingö Triathlon Terräng den 15/8. :S *whiie* vad spännande, så efter tyskland blir det hem och hoppa upp på mountainbiken för att träna lite terräng cykling.. Om allt går bra och om jag inte dör innan av ett nervöst sammanbrott funderar jag på att anmäla mig till Stockholm Triathlon-tävlingen i September. :)
Well well... Let's see.. ;)

Nu bli're bira! *mums*

Chaoo so long!! <3


 



Första semesterveckan har gått, och lite till..

Men det känns som man varit ledig längre :)
Beror nog på fint väder och att man hittat på lite saker.

Förra veckan blev det en tvådagars camping och kanotpaddling ute vid finnvik i Gnesta. Kalasväder hela tiden. Fick två firrar, en abborre och en gädda *ick* Abborre mums.. :)
Världens bästa vatten att plaska runt i, antingen var det för att det var varmt i vattnet eller för att det kändes fräscht.. eller en kombination.
Sov lite dåligt och det blev en seeeeg dag när jag kom hem. Men det var det ju värt.. :)



Helgen blev lugn, som vanligt nuförtiden ;) var nere i trosa en sväng i lördags och sa "hej", till något slitna Trosa-yra-firare som var inne på sin 3:e party dag.. :) När det var badtunna dax passade jag på att smita hem igen, blev skräckis-kväll hemma hos Yess och Oscar med Rebecca, Jonatan och Janne..

Träningen går bra, har börjat styrketräna lite smått allround för att försöka undvika skador. Mest ben för att hoppas att knät blir bra så jag kan börja springa ordentligt igen. Märkligt, var ute hela kvällen nu och spelade fotboll med kidsen och då kändes det ingenting.. *skumt*
Men ska ändå fortsätta med mer styrka och mindre löpning, sen får det bli cykel och simning. (Vart man nu ska simma eftersom de fiskat upp två drunknade från måsnaren i veckan, mindre fresh...) Får bli badhuset so long ;)
Zumban rullar också på bra, har haft möte med Yess idag på 550, ska försöka med ett samarbete däremellan, lite Club Zumba, med tema-kvällar på 550, kanske lite utomhus happenings m.m. De verkade gilla idéen så det kan nog bli kanon-kul! :) 

Haft en jättebra kväll med fotbolls-kickande, korvgrillning och trevligt sällskap. :) Att nåt så enkelt som att bara grilla lite korv och spela lite boll kan bli så kul, istället för att sitta inne alla fina sommar-kvällar och uggla.. :) Ger helt klart mer än en utekväll.. Iaf i mitt liv, just nu.. Och det är väl nu man lever!? *filosoferar*

Lite slappa, slappa, slappa i soffan efter två hårda matcher om Lina's interna VM guld, sen sova, simma imorgon-bitti och sen spela golf med Henrik. :) Ok, det är lite geek-stämpel på att spela golf, men det är ju jättekul! :))) 

Går lite sådär lagom långsamt..

..tredje semesterdagen och det känns redan som man varit ledig ett par veckor. Rätt bra på att slappna av.. :)
Är iallafall en riktigt schysst start och hoppas det fortsätter såhär, vädret är hot hot hot.. men efter en 30- vinter så kan man ju knappast gnälla.. Soligt och fint varje dag!

I lördags tog vi en tripp till Fjäderholmarna.. Mormor växte upp på Ängsholmen som ligger mitt emot fjäderholmarna, och huset står kvar.. :) Tänk om man hade haft det nu.. *gosh*


Kanske inte världens bästa bild men där är huset iallafall, en liten idyll 20 min från sthlm city.. *moooop!*
Gammel-mormors 2:a på djurgår'n hade man ju inte heller tackat nej till, med utsikt över slussen och gröna lund... :D Memories return.. Fan va gött de va!
Men men, man får nöja sig med en 2:a i Lina Hage istället... inte helt dumt heller... ...eller...!? ;) Hmm..

Va ute och cyklade igår, brist på hitta-på saker och för mycket energi, skulle styrketränat armar egentligen men ja, det är ju nästan samma sak..
Sjuukt varmt var det, och motvind.. Det är sååå störande att cykla i motvind, så man nästan rullar bakåt istället för framåt, kanske skulle vänt på cykeln och cyklat baklänges... hmmm igen...
Blev den vanliga enhörna-nykvarn-tveta rundan med ett vatten-stopp i nykvarn, dax att skruva på en till flarra på cykeln om det ska fortsätta va så här varmt... *phu*

Imorse var det upp tidigt för att simträna, en halvtimme senare än vanligt men det kändes som att det var ett par timmar för tidigt istället... Usch, trött trött trött.. Men skönt när det är gjort! (när man är trött, annars är simning rätt skoj, fast bättre utomhus)
Smilade in mig på lite frulle hemma hos mormor och kurre efter simningen.. :)

I lördags var jag och Yess ute på en sis-kväll och firade semestern.. :) Började på Sorbons uteservering, sen en sväng till Eagles uteservering och sen tänkte vi rulla upp en sväng på Hamnmagasinet, men det var....nästan tomt! En lördagskväll, stans bästa uteservering...wtf!?!?
Okej, för sent att åka upp till berget så det fick bli Stanley's istället, där var det också tomt nästan....!??!?! Hmm..
Begravningen av bröderna Moussa spökade, det var därför det var helt tomt på folk ute..
Men va fan, mer plats till oss... :)
En kebabrulle och promenad hem gjorde att man dunade in strax efter 4 och den smällen fick man ju ta i söndags, som vanligt.. *usch* Igen, det är inte värt det... ;) Eller jo, en utekväll med sis är alltid lika kulså det var det helt klart värt...
Träffade Micke på hemvägen och tydligen hade det varit fullt med folk på berget, fan, skulle åkt dit först.. Helt klart det bästa stället att gå ut på om man ska ut i Södertälje, kanske för att det är 25 års-gräns och då mindre bråk och massa stök eller för att alla man känner har börjat gå dit.. En blandning säkert..

Nu ska det små-packas lite, ska ut i stor-skogen och paddla kanot och fiska lite.. :) Kul kul, var längesen! Fiska, tälta, grilla dricka en bira i kalas-vädret.. Kan det bli bättre!? Me like a lot.. :)

Tjingepling!

16 arbetstimmar kvar till s-s-s-seme-e-e-e-ester!!

"Tick tack tick tack.."

Tiden går alltid så sakta när man väntar på något.. Märkligt..
Snart är det semester-time.. Äntligen! Har verkligen längtat till semester i år, vet inte varför, jag trivs med att jobba men nu känns det såååå skööönt att få va ledig i 5 veckor och bara göra vad man känner för 24h om dygnet, 7 dagar i veckan..(!!) YES!
Men det är en del kvar att göra innan man kan börja putsa solbrickorna och stoppa in Gessle i stereon.. Vet inte hur vi ska hinna med allt men det lär väl visa sig till på fredag.. Och det märks på kvällarna, trött trött trött.. :/

Juju.. 

Midsommarhelgen spenderades i Nice. Triathlon-tävling (Ironman) och slappande.. (iaf för mig) hehe.. :) Greeeeat.. Efter mormors obligatoriska sill-lunch skjutsade Yess ner mig till Skavsta.. Läskigt att flyga, men roligt att komma bort en stund.. Landade i Marseille och hyrde en bil på Hertz, det var 17-20 mil mellan Marseille och Nice (vägskyltarna och GPS:en kom inte riktigt överens, nej, det var inte miles på nån av dom.. :P) Kom fram till Nice rätt sent, trots att jag snittade 140 på "alla" vägar.. hmm, körde fel (dumma GPS), och körde mot enkelrtiktat, och åkte buss-fil.. :)  
Hoppas fartkamerorna missade min lilla go-cart där på vägen, det lär väl märkas.. :D
Helt fantastiskt väder hela helgen och det var inte det roligaste att åka hem på måndan, hade gärna stannat ett par dar till ;) En internet-sida skrev att Nice innebar: "Sola, bada, shoppa och dricka vin" Japp, förutom att det var Tri-tävling denna helg så kan man lugnt säga att det var det som var i het-luften därnere.. :)

Yess har startat upp sina Zumba-grupper på badhuset. :) Good 4 her.. Det är riktigt kul.. Värsta draget, kunde varit lite jobbigare tycker jag men tittar man på gruppen efter ett pass så är det kanske lagom.. ;) Är nåt kul kan man hålla på hur länge som helst utan att bli trött :)

Mycket träning nu, tyvärr har mitt vänster-knä kackat ihop lite, har sprungit på IP nu en gång och det kändes bättre, inte lika kul som att springa i stan eller i kusen/tveta/gröndal men wtf, det är löpning! Me like.. :)
Ska köra ett par pass styrketräning i veckan och bygga upp lite stöd runt om knäna.. Och hoppas på det bästa! :)
Annars är det kalas-väder för cykel.. Var ute en sväng ikväll, förutom att jag svalde ungefär 37 olika sorters flygande insekter och höll på att kvävas minst 2 gånger så var det riktigt nice.. Varmt och soligt.. Bra musik i lurarna och sista milen hittade jag det där flowet som jag saknade i början... Häääärligt!
Så nu, trött och nöjd med ena ögat på TV:n Spanien - Tyskland i semifinal i fotbolls vm.. :) Spanien leder med 1-0.. Tror ändå Tyskland kommer vinna! *hoppas hoppas hoppas*
Simningen: Har kört första ute-passet i Måsnaren i söndags.. Varmt i vattnet, iallafall vattnet i våtdräkten.. :) Och kul att simma ute, får bli styrka inne (paddlar och platta m.m.) och distans ute.. :) Älskar det här vädret och att man kan vara ute så mycket.. speciellt att träna ute.. Vintern är ju trist på det sättet, simma fungerar ju i badhuset, löpning kan fungera rätt bra men tråkigt om det är slask eller för mkt is.. Cykel, hmm.. ingen cykel på vintern, kanske sträcker mig till ett(!) spinning pass.. Skärpning!
Meeeen, nu är det sommar, då ska man inte tänka på vintern!

Snart SEMESTER och det kommer bli en KANON-SOMMAR! Känner de på mig!!!! :))))





RSS 2.0