Saknat..

Det är så jxxxa fint i fjällen på sommaren, vackrare natur kan man ju inte hitta nånstans. Sådär mystiskt mäktig på något sätt. :) Helt otroligt..
Redan när vi kom in i Dalarna igår och man kunde börja skymta lite fjäll i bakgrunden blev jag helt lyrisk. Är 8 år sedan vi var uppe sist, och alldeles för länge. Har saknat fjällen, luften, människorna och allt.. Fast det visste jag inte innan vi åkte.
Trivs som fisken i vattnet. :) Det gör däremot inte Yess, som mot sin vilja får spendera 2 av 3 veckors semester i fjällen i sommar, he he he..
Resan upp gick smidigt igår, inte allt för mycket gnäll från Mayki, det enda tråkiga var vädret.. :( Regn regn regn, och vädret idag har inte varit bättre heller.
Men det finns saker att göra ändå.. :) Spenderade en timme igår i sporthallen för att välja aktiviteter i veckan. Jag och Yess tog tätenoch kom som vanligt inte riktigt överens.. *haha* Jag ville åka forsränning, ta galoppturen på häst och köra freeride (mountainbike nerför fjällen) men fick varken Yess eller Oscar med mig på det, och tråkigt att köra själv... *Snyft*
Eftersom jag åkt skidor i Idre så hittar jag relativt bra i backarna, så eventuellt hyr jag en mtb själv i veckan och köper ett skypass (liftkort fast på sommaren) och kör lite, verkar askul och hur populärt som helst, idag var cyklarna helt uthyrda och man ser folk överallt som kör ner för backarna. :) Så ensam lär man ju inte bli om man vågar prata med nån.. hehe..
Vi tog ett varv på fäbodvallen på förmiddagen och hälsade på i stallet, Yess red på en häst som heter Roulette för 19 år sedan och (helt otroligt) hon fanns kvar!! Vilken nostalgi-tripp!! :D Och Östen, cowboyen som äger skiten lever och jobbar också! :) Super-skoj! *whiee!*
Senare under dan skickade vi iväg Mayki med Fjällrävarna.. Dom skulle lära sig göra upp eld och baka pinnbröd och grilla korv. Under tiden passade vi på att åka till ett outlet och kika på kläder. :) Hittade en as-schysst vinterjacka :D
Det finns en höghöjdsbana här också, man är mellan 5-12 meter upp i luften och ska klättra sig fram över massa olika hinder. Lite läskigt, jag är ju typ jätte-höjdrädd :O Hur ska det gå??? Men jag tänkte övervinna min rädsla och ta mig igenom den någon dag! När Mayki fjäll-rävat klart så drog jag och Yess iväg på panter-tanter gympa, och Oscar och Mayki gick till badhuset. Gympan var faktiskt rätt jobbig, trodde inte det. Träffade en gammal klasskompis här också.. Oväntat som alltid.. :) Men det är ju inte sååå konstigt, det är i princip lika mycket folk här om somrarna som det är på vintern, pga alla aktiviteter som finns att göra.. Så självklart springer man på nån gammal fjällräv! ;)
Efter gympan rasslade jag ut på en löprunda bland fjälltopparna, eller genom stugbyarna iaf och ner i backarna, lite jobbigt uppför :S Men rätt nice att ställa sig i duschen efteråt och sen få en bärs och middagen serverad, tack mormor.. :)
Nu är det dax för Lotta på Liseberg och sen Martin Beck! Sen är det bara upp igen till en ny äventyrsdag.. ad det nu kan tänkas bli för något?? Kanske lite fiska, kanske lite vandra, kanske lite grilla?? Ska bli fint väder imorgon så grilla är redan planerat på kvälls-schemat! *Mums*
Sen på onsdag-kväll har vi bokat bäver-safari hela kvällen. Verkar jättemysigt, man paddlar ut med kanoter och kollar på bäver-boena, sen fikar man och väntar tills det börjar skymma aningen, då paddlar man vidare tillbaka till bävrarna och får se dom "jobba".. 
På fredag ska jag, Yess och Oscar ut på en Western-tur med hästarna på dan, sist var vi på en äventyrstur där man klättrade med hästarna upp på fjällen, de var rätt svårt eftersom de var jättelänge sedan man suttit påen häst så den här blir lugnare.. Vet inte vid närmare eftertanke om jag verkligen skulle vilja ha tagit galopp-turen.. :S Hehe, jo kanske.. rätt skönt att galoppera, även om man är ovan så är det så lätt att bara följa med... :)
Men vi får nöja oss med att leka cowboysar för en dag... :D 
Nä nu får jag snart stryk av mina kära medresenärer (tydligen är datorn rätt osocial) hmm.. får skriva mer spännande äventyrsberättelser sen!





Fint va?? Tycker man inte det så har man ju nån form av problems... ;)
Eller...? Ok, alla kanske inte gillar fjällen.. Hmm, konstiga människor..


 

Hemslöjd och pirater!

Äntligen lite lugn och ro... Men dom säger ju att det tar 2 veckor innan man varvar ner och går in i semester-koman, kanske stämmer!? Verkar så...

Det har blivit mycket träning på sista tiden. Och det märks, jag är på världens bästa humör, går upp med tuppen varje morgon och mår kanon! Nackdelen är väl att ögonlocken börjar blinka redan vid halv tio på kvällen.. *hmm..* Vilket inte uppskattas av alla..

Yess har varit i Åre hela veckan med Målis, så Mayki har hängt i stugan med mormor och kurtan en hel del. Jag med eftersom jag kom på den briljanta iden att göra en egen tv-bänk! Med lite inspiration ifrån Jimmys hemmabygge, ok jag erkänner det.. Trist nog så hade jag lite otur när jag tänkte, och valde mahogny-bets.. Vilket är jättefint men inte så som jag tänkt ut att slutresultatet skulle bli i vardagsrummet, så jag ska nog måla om den till brun istället..

Ja just det, jag har signat på ett kontrakt hos Telgebostäder.. Jag ska flytta hemifrån, igen.. :o) Piraten lämnar skeppet, elefanten har dansat klart i glasbutiken, giraffen har kommit fram ur skostenen.. o.s.v.
Fick en 2:a här i Lina, i huset mitt emot fast lite längre bort...
Jaja, iallafall, kul att vara kvar i samma område, så man kan ha familjen kvar inpå knuten men ändå lite mer plats och ehm, privatliv..
Jag tar för stor plats, men har för lite och även om det är roligt, mysigt, skojigt, kul, hemtrevligt och alla andra positiva ord som finns så är risken att jag skulle bli för bekväm och aldrig flytta, haha.. Och det går ju inte, nånstans måste man rycka upp sig och göra nåt vettigt av sitt liv! Tänkte börja då, 1 september.. ;o)

Jag var med Mayki ocj Nina på Pigges Piratland i fredags. I 5(!) timmar, hade lust att trycka ner en badmössa i halsen på receptionist tjejen som glatt berättade att under sommarhalvåret får man vara inne hur länge man vill! *gahh* Ok, tänkte jag, solen skiner vi är utomhus och jag har med mig Pelle Sandstraks bok Mr Tourette, så det kanske går bra, om dom leker och moster solar, men nej...
...Pigges Piratland bestod av 6 uppblåsbara hoppborgar, så efter 15 minuter var ju det tråkigt och äventyrsbadet mycket roligare, visst, jättekul.. *suck* Om man tycke om kissigt vatten och falknäseungar som skriker och snor flytleksaker från andra.. *Grrr..* Men jag lyckades iallafall släpa ut dom med en timmes mellanrum genom att muta med pommes och glass så man fick ett par minuters vila mellan härjningarna.. :o) Och i slutändan blev det ändå en lyckad dag..




Idag var jag, Micke och Mats ute vid måsnaren och körde en tävlingsträning. Tanken var att det skulle bli ett par till men lata som folk är (!?) Fick vi nöja oss med oss tre. :o)
Det var riktigt kul, och bra väder. Jag körde en sprint distans, vilket innebär 600 m simning, 2 mil cykling,och 5 km löpning. Allt flöt på bra, det ända jobbiga var motvinden jag hade sista milen på cykeln. :o( Men det blir bara jobbigare och mer träning.. *positivt tänkande*
Vi var väl klara vid två tiden, då var det Roros pizza och sex and the city som gällde.. Somnade vid halv 4 och vaknade vid 6-tiden.. Heeeelt slut! Det tar nåt överjävligt på en att köra ett helt triathlon.. Men som sagt kul är det, och man märker så stora skillnader, att man orkar längre och mer och det är hela tiden en utveckling. Som dessvärre har drabbat den sociala biten av ens liv, varjefall den öl-supa-festa hela natten lång-sociala biten. Det känns inte som att det är värt att förstöra en hel veckas träning för att supa skallen i småbitar varje helg. Nästan 2 veckor eftersom man inte kan köra ordentliga pass de första dagarna efter. Har börjat trivas med livet på folkisar och att va social ändå.. Vi pratade om det idag efter tävlingen, och det är många som reagerat så efter att de börjat med triathlon. En prioriteringsfråga helt klart och inte värt att klia sönder hårbotten för, man ska göra det man känner för och mår bra av, det är väl det livet går ut på.. Eller?

Imorgon är Yess hemma igen och då blir det ett pass på Målis, sen blir det väl slappardagar till nästa vecka när vi drar upp till Idre och lever naturliv. Skitmysigt att semestra i Sverige, har man inte gjort det så har man missat något! www.idrefjall.se Hett tips! ;o)



 





Första semesterveckan - vilket kaos!

Ska man inte va utvilad när man kommer från semestern???
Det lär ju inte jag vara efter om det fortsätter i den här takten... *Ouf!*

Min semester startade med att jag fick gå upp 05.00 i måndagsmorse för att skjutsa andra semesterfirare till Arlanda. Sen hem och sparka upp Alex ur sängen för ett tidigt träningspass, vilket är rätt segt i vanliga fall och blev inte direkt bättre nu..
Sen hem, laga mat, fixa iordning innan det va dax att pysa iväg till Målis för ett vik-natt-pass.. Sen upp tidigt för att fixa med katten jag är katt-vakt åt denna vecka när semesterfirarna är borta..
Katten (som är vår katt Bob's bror) har ett sår på halsen som han får antibiotika emot hade ägnat hela natten åt att klia upp sitt sår.. Blodigt och grisigt fick jag runt en halsduk tills vidare.. Rasande fart ner till Trosa för att vårat animalen har brunnit ner, köper en tratt till den stackars katten... Sen är det dax för simträning ute vid måsnaren. Som blev iställt pga blixtarna ovanför hovsjö... *usch och fy* Så tillbaka hem till katten igen, på med tratten för att se om det funkar...
Klumpkatten går och trasslar in sig med tratten överallt så jag vågar inte lämna honom ensam, plockar med honom i reselådan och tar hem honom...
Han känner ju inte våra katter och ska inte göra det heller, delvis pga av såret och sen för att han blir ledsen av att vara ensam hemma sen... :(
Så, in med honom i mitt rum, (jag har assvårt att sova med katt-surr i örat men vad gör man inte för sötisen) kattmat, kattlåda och en vattenskål som vällts varje gång han ska dricka *öken*
Såret blir inte bättre och han är lös i magen av antibiotikan, dax för en tur till katt-besiktingen återigen i Trosa. In med Maykel och katten i bilen, ner till Trosa, undersökning + mediciner gick på en mindre förmögenhet, men troligtvis skulle han bli bättre, annars skulle det bli slut katt...
Jag och Mayki käkade pizza med Joel när vi ndå var där nere och stökade.
Telgebostäder ringer och sger att jag fått lägenheten jag varit och tittat på kvällen innan, *yeah* men ska lämna in anställningsbevis m.m. Jaja, jag ska... ..men när??
Hem igen, lämna Mayki och kolla ut paintbollbanan till helgen, full fart ut till Ing1.
Yess släpar upp mig till skärholmen för lite shopping.. Jag släpar med Yess till IKEA för lite shopping.. Köpte ett köksbord och stolar! *hamstring pågår* ;)
Sista minuten springer man in på Apoteket för att få ut medicinen till katten, det verkar vara fel(!!) det står hund på förpackningen, inte bra, sur personal, Emma trött!!
Emma åker hem och sover igen, sen är det träningsdax.. ..igen, som hamnat lite efter bland allt annat stök på listan, tar mig 9 km, sen blir det pannkakor hemma hos mormor och fix inför dagens paintball-skjutande. Och en sväng ut till malmsjön för att Alex skulle göra ett löptest, men Alex dök aldrig upp. Emma sur. Emma tänker inte lägga mer tid där utan visat intresse.
Gårkvällen/natten spenderades återigen med vik-pass på målis och allt vad det innebär. Sen idag har jag och Oscar varit ute och deltagit i en tävling ett kompisgäng anordnar varje år med olika uppdrag. Vår del i det var att vi skulle skjuta dom med paintboll-bollar när dom skulle ta sig till en flagga.. *Muahahaha..* Riktigt kul! Förutom att det va väntetid på ca 35-40 min mellan varje lag som kom..
Färdiga vid tre, hämtade Mayki i stugan och åt korv, sen hem och hopp in i duschen för att kliva ner på Flamingo och äta middag med tävlingsoffren.. Riktigt nice faktiskt, jätteroliga människor! :) Super plus! Tyvärr har min energi tagit totalt slut så jag orkade inte med en party-kväll, (plus att jag glömde ge semesterfirarnas fiskar mat och att hämta anställningsbeviset på jobbet..) men ser fram emot nästa! :D
Glömde jag skriva att katten diareéade ner hela mitt golv så jag fick sanera det och det övriga i rummet en kvart innan jag skulle på middagen...?? Hur hinner man med allt när man jobbar egentligen eller är det bara nu?? Nästa vecka ska jag bara slappa.. hoppas jag... och träna lite förstås! ;)

Ok! Jag kanske gnäller lite! Men va fan.. Bättre här än i nåns öra! Eller??

Nä nu ska jag ge katten sin medicin och hoppas det inte är nåt bajs i min säng, sen ska jag sooooova... *fan så skönt de ska bli*

Nattinatt!

Härlig start på semestern... x(

Usch usch usch..
Regn regn regn...

Men det går väl över hoppas jag. Nu väntar 5 veckors ledighet, *yeahhh* Med undantag för ett och annat pass på målargården, men det kan inte riktigt räknas som jobb... Efterso det är lika mycket röj hemma som dt kan vara där :)
*supermysigt*
Och på tal om röj hemma så har jag faktiskt nosat på en egen lägenhet..
...på andra sidan gatan! Jag flyttar hemifrån!! För andra gången i mitt liv.. Haha..
Men eftersom det är en så super mysig tillvaro med syrran, mayki & alla andra så skulle det vara kul att få en så pass nära... Så man fortfarande kan bjuda in sig själv på morgonkaffe och nyhetsmorgon innan jobbet t.ex.
Får se hur det går, det är visning på tisdag...
hoppas..
hoppas..
hoppas..

Annars rullar allt på som vanligt, mycket träning blir det.. :) Har nog skaffat allt nu för att räknas som äkta Triathlet...
..förutom till viss del konditionen och styrkan, haha, men det jobbar jag på! :)
Det är verkligen superkul träningsform..

Har varit uppe på Ikea idag med Mia, hittade en stoooor matta som jag ska ha i vardagsrummet... Måste bara gömma den innan Yess kommer hem, för då är det inte min längre :(
Och nej, även om det är elakt och rätt länge tills jag ska flytta så ska den inte användas...
..för den är vit! Inga små skoavtryck på den tack!
Det är alltid kul att springa på Ikea, men när man får börja inreda för lite nytt i sitt eget huvud är det extra skoj! :D

Nu är det dax för matt och sex n' the city!
Imrogon är det Triathlon-dagen uppe i sthlm... Ska hämta Ulrika redan halv 8 imorgon-bitti så ikväll blir det bara slappa med en påse godis och sova tidigt!

...och klura ut hur man ska få in två racers i en ford ka...

....hmm...


RSS 2.0