Föreningsliv, Finlandsfärja och Feber!

Förra helgen spenderades på en finlandsfärja med styrelsen i HIF. Jag sitter inte i styrelsen men blev ändå medbjuden på konferens-kryss. Kommer troligtvis inte sitta där heller, tar för mycket tid om man väl börjar engagera sig. :P
Det var hursomhelst jättekul, började med att släpa sig ur sängen vid 5-tiden och kila ner till Yess och sätta på en kanna kaffe, rycka henne i öronen så man kunde få skjuts ner till centralen där vi skulle mötas upp.
Allt gick smärtfritt och eftersom jag är helt ny i HIF och bara hade träffat ett par personer en eller två gånger tidigare var det bara att koppla på mingel-charmen, d.v.s. börja dagen med ett glas skumpa till frukosten.. ;)
Det serverades och är inget jag kan rekommendera så tidigt på morgonen, även om det kändes lite lyxigt. :P
Dagen fortsatte med "föreläsningar" och grupparbete om hur man bäst sammarbetar och får en förening att gå framåt. Intressant, lunchen va det heller inget fel på, oxfilé, rödvinsås och klyftpotatis och hela kalaset sköljdes ner med rödvin, klockan 12 på dan *huga* Fick nästan ont i huvet bara av att se flaskan.. :S
Och huvudvärken kom, på eftermiddagen.. Usch..
Blev riktigt dålig, och efter middagen på kvällen blev det bara en bärs och sen nattinatt.. :(

Mådde torr-öken på morgonen och det enda jag ville var att komma hem, tur att det inte var en kvällskryss..
Kom hem vid halv 8 på morgonen, och sen blev det horisontal-läge i två dygn, feber och huvudvärk, fy faan för det!! Sååå trist och sååå jobbigt! Som tur är så har man en snäll men bacillrädd syster som på avstånd kom förbi med en rulltårta så man fick nånting i magen.. :) Pusssyrran!

Framåt tisdagkvällen mådde jag bättre och kunde inte sitta inne, eller still heller så det blev stor-städning (på en halvsjuklingsnivå då såklart) och sen gympa med Hif på kvällen, andra träningen och det blir bara roligare och roligare, men jag höll mig i stillhet under träningen så jag agerade fotbollsdomare.

Onsdag var jag tillbaka på jobbet igen. Gick lite segt men funkade, kan inte va hemma om jag inte är däckad även om det är bra att vila upp sig en dag efter feber och bla bla bla.. allt som farbror doktorn skulle säga..

Har varit trött och seg hela veckan och i fredags fick jag en känga förkylning till så det går lite upp och ner kan man säga.
Hade ju lovat att ta pass på Målis fre/lör eftersom det är så många sjuka(!) trodde jag skulle bli bättre men ja, man ska inte tro så mycket..

Det gick bra iaf, att jobba på Målis är ungefär som det var att bo hemma hos syrran, dvs disk, tvätt, städning till alltför många personer än vad man har lust och ork till, fullt liv och massa "kan du, kan du,kan du" ;) men som uppvägs av samma familjekänsla och mysighet som man alltför ofta saknar nuförtiden. :/

Hmm..

Slutade vid 19.00 idag och då blev det hem och hoppa in i duschen, ner till Yess, hämta upp Alex och sen full fart upp till Heron City för att kolla på nya "Flickan som lekte med elden". Den var bra! Ska bli kul att se nästa och sista! :)

Imorgon blir det flytt-hjälp åt Jimpa som äntligen fått nycklarna till sin lilla stuga i Trosa. Får nog antagligen sovmorgon eftersom det tydligen var fest ikväll... ...igen! ;) Tur att nån är nykter och ansvarsfull! *haha*
Sen är det möte med trädgårdsgruppen här i huset på kvällen, tror det var den gruppen jag skulle ingå i.. :S
Bäst att fråga Astrid, hon verkar ha koll på det mesta..

Nu blir det sova, tror jag, sov 9 timmar inatt så jag är inte direkt trött.. ..but I'll give it a shot.. Trist att inte ha tv i sovrummet längre. Va ska man göra? Läsa en bok?

Ja kanske de..





Jag fattar inte...

...varför dom inte textar Södertäljes Syryoyo kanal?? Om alla nu ska kunna integreras med varanndra och varanndras kulturer!? Jag har två olika sånna kanalaer en som är typ Syryoyo-MTV och en annan med massa präster och talk-show program. Tidigare imorse sände de från nån plats i Södertälje,  och helt allvarligt så skulle det vara rätt intressant att se och höra vad dom diskuterar.. Men det lär ju inte bli så.. Tyvärr, ibland smiter ett och annat svenskt ord in. Folk skulle kanske kunna bli mer förstående och acceptera deras lustiga prästkostymer och deras sätt att tänka/leva om man kunde få en inblick i deras TV-liv.
Som talk-showerna t.ex. pratar dom om Angelina Jolie och Brad Pitts relationsproblem som många andra, eller är det världsproblem eller är det hurvida prellen ska få en ny lustig kostym inför nästa högmässa?? Vem vet? Jag skulle faktiskt vilja veta. Inte för att jag skulle sätta den som ny favoritkanal kanske men för att kunna förstå lite mer.. Det är mycket "suedi" som man förstår betyder svensk, eller svenska.. men jaha, vad är det med "suedi"? Jag vill veta!

Förutom det så har väl helgen varit sådär, jag följde med Yessi till sjukhuset i fredags efter jobbet, eftersom hennes förkylning inte blivit bättre och hon fick feber och hjärtklappning. Självklart att man blir lite nervös då nu när grymt grymt influensan är så het i tidningarna. Men efter lite prover och nålstickningar konstaterade de att det bara var en seg förkylning men avråder inte från att komma tillbaka om läget inte förbättras. Lite läskigt ändå kanske att man inte bara helt lugnt och fridfullt med noll procent hjärnaktivitet kan ligga hemma och snora längre utan vara rädd för att man kanske har fått skiten.. :(
Tur att man så gott som aldrig är sjuk, måste tyda på ett bra immunförsvar, lucky me.. Men antagligen bara därför kommer man åka på nåt. Hmm..
Sen blev det pizza, en bärs och Idol resten av fredagen. Inget party party, bara mat mat och zova zova..

Hade tok-bestämt mig för en lååång sovmorgon i lördags, och det fick jag, på sät och vis.. Det ringde på dörren typ 10:02 och jag visste vem det var, Astrid, nämligen time för att städa entréplanet i huset och eftersom Astrid är min "fadder" sen jag flyttade in så skulle jag väl egentligen ha släpat mig upp så hon kunde få visa var dammsugaren och moppen stod. Men nope, jag drog täcket över huvudet och somnade om.. *hehe* Shame on me, men jag orkade inte jag ville bara ha EN morgon som man bara kunde ligga och dra utan att nån störde, och det gick ju nästan.. :)
Jag smet istället ut på en cykelrunda när jag väl orkade dra mig upp, det blev enhörna-nykvarn-södertälje, den vanliga rundan. På nykvarnsvägen cyklade jag om en annan pigg cyklist så sista milen rullade på rätt bra, tok-vägrade att bli omkörd så hornen växte ut i pannan och den Italienska-faran fick rulla ordentligt ;)
Vid Ronna vevade jag in hornen igen och varvade ner den sista kilometern hem.. Men det var kul, lite tävlingskänsla.

Efter det tuffa passet kilade Eva in påen fika, long time no see, kan man ju säga. :) Men det var kul, känns inte som att det var flera år sen vi snackade skit senast. Lite roligt med sånna människor.
Sen var det middag hos mormor som fyllde 76-år. Hade jättetrevligt men massa mat och tårta! *Mums* Mormors syster Ulla hade också kommit upp för att fira och på nåt sätt höjs decibelnivån lite när hon dyker in. ;)
Haha, men det är bara kul, men i just det läget kan man ju inte gnälla på att andra folkslags ljudnivåer är för högt.. Jag och Yess brukar annars vara rätt bra på att stå för den. :) Full rulle..

Idag blev det lite mindre sovmorgon, har bara ätit frukost och ska snart packa ihop mig för att sticka iväg till Målis för ett dag+natt pass, många sjuka nu.. :S

Tjingepling!

 


Packat & Glad! Flyttad & Klar! ...nästan!

Long time no see i blogg-heaven! Men det har varit en tuff förra-vecka.. ojojojoj.. :/ Man skulle beskriva den som ett svart hål i mitt livs historia..

Därför är det bättre att börja med veckan innan då jag egentligen skulle ha flyttat.. Men hissen sa upp sig.. Det blev en vecka bland flyttkartonger och allmän oreda i allt.. Ingen ordning i allting.
Den veckan avslutades med bio på fredagskvällen, var återigen och såg "en sommar med Göran" fast nu med Jimpa och Joel. Joel la av en klockren kommentar mitt i filmen då allt under en sekund var helt tyst, under den scenen i filmen då Göran träffade sin gamla klasskompis i smyckesbutiken, under scenbytet när alla väntade på vad som skulle hända kläckte han ur sig "Faan vilka rattar!" ..vilket ledde till att hela biografen började asgarva.. 
..och jag sjönk lite längre ner i stolen.. Tack Jojje! ;)

Sen var det hem och sova, lääänge.. för på lördagskvällen var siktet inställt på sista klubben på Tullen, skumparty! I vanlig ordning så var det förfest hemma hos Joel.. :) Bra musik, bra folk och massa bärrrrs! Blev mellanöl för mig, litar inte på mitt trötta öl-sinne numer..
En polare till Joel skulle spela covers på stadshotellet så jag, Joel och Danne gled dit en sväng innan vi skummade ner oss... :) Va jättekul, med blandat folk och live-musik med coverlåtar! Kan inte bli bättre, Danne vek av till Tullen lite innan oss, och innan dom stängde klämde vi in en bugg-tur.. Som kunde ha slutat med ett och annat lårben för nån stackars pensionär som kom i vägen..
..som vanligt! :D

Men men, vi fortsatte ner till Tullen för att möta upp de okultiverade covers-hatarna.. Had eingen aning om vad klockan var men det kändes som att vi presic kom dit när de tände lamporna och det var slut :(
Besviken som man blev började jag mula en av vakterna med skum och en (inga namn) började brottas med en annan kille på marken, rakt in i en glasflaska.. Hmm.. inte smart!
Fan vad det blödde... Va bara att plingelinga för att få en sjuktaxi in till Nyköping. Jag och "no name" hade tok-tur på akuten, det var ingen där så vi kom in på en gång.. De hade däremot haft 3 andra där under kvällen som kom från Trosas skumparty.. :)
Jag slocknade i väntrummet och nån timme senare när "no name" var ihopsydd och avglasad blev jag väckt, och hade fått för mig att "no name" hade börjat jobba där.. Helt galet i hjärnan! Total kortslutning!
Innan vi fick vår hemtaxi försökte den sämre hälften av oss att sno med sig taklamporna från en polisbil som stod utanför, inte heller vidare smart, så innan farbror blå kom tillbaka så hoppade vi in i en taxi, åkte hem, käkade tortellini, drack en bärs till (det behövdes ju verkligen) sen var det bara att knoppa in.. ..vid typ 07.00 på morgonen.. that's a hell of an afterparty! ;)

Söndan blev i horisontal-läge på soffan med cola och pizza..
Sen hemåt och fortsätta med horisontalläget, fast i sängen... och sova tidigt, bland kartongerna... :(

Måndagen var den stora nyckeldagen! My new cribb!
Både måndags och tisdagskvällen gick åt att tok-måla i princip allt! Onsdagen kom Alex över och hjälpte mig att bära massa grejjer, Oscar hjälpte till med tapeterna och Jimpa kopm över och hjälpte med de tunga prylarna.. I princip allt kom över, snacka om toimgång.. Hjärnan hängde inte med men kroppen bar grejjer! Men de är väl som vanligt...

Torsdagen sov jag första natten här hemma och det kändes lite konstigt att inte ha nån att säga godnatt till... :(
Sen blev det mest stök och bök under hela helgen, en tur till Ikea med Jimpa i fredags, massa fixande under lördagen, Janne kom hit och Karlsson tittade också in. Under eftermiddagen blev det storhandla av (glömde bort att äta typ varannan dag under veckan, bortsett från lunchen) så mat var efterlängtat.. Chippen, Joel, Jimmy och Bella var här och käkate, drack lite bärs och snackade skit på kvällen, men det blev lugnt ändå, ingen utgång.. Jag och Jimmy tragglade oss igenom Pulp Fiction som gick på TV.. Vilken skitfilm, att dom får kalla den en klassiker! :( Usch... :) 

Söndagen blev lugn men trött, lite härjande efter kablar på Jula, lite tvätta på kvällen, lite godis och lite sex and the city.. En perfekt söndagskväll. Chippen föreslog att vi skulle gå ut och käka på kvällen, men faktiskt... 
..jag orkade inte, plus all tvätt och en sjuuuk vecka! :/ Va helt färdig..
Men nu ser det skapligt ut och bara en flyttkartong kvar..
Trivs jättebra och känner mig redan som hemma.. :) *Whieee!*

Fick bli en löprunda nu efter jobbet, första på över en vecka och det kändes.. Blev en 5 km, kändes bra men segt i flåset.. Som tur är tar man ju igen det rätt fort igen!
Synd att det börjar bli så mörkt nu på kvällarna.. Svårt att hinna cykla ute utan lysen.. :( 

Tjingeling!
 

RSS 2.0