Ab imo pectore..

betyder: Av hela mitt hjärta! För det är ju lite så som man ska göra saker.
I fredags hände nåt tråkigt med en av mina gamla klasskompisar. Klasskompisen dog.

Det är alltid tråkigt när sånt händer, men samtidigt kan det vara nyttigt. Man får en knäpp på näsan om att allt inte är så självklart hela tiden. Även om det är svårt att se nåt positivt i det ögonblicket. Allt kan förändras så fort. Och det har man för vana att glömma bort, man tar livet för givet. Man har mer eller mindre räknat med att bli åtminstonde 75-80 år. Men vem säger det? Det hade min klasskompis säkert också trott om sitt liv, men sen hände det.. :(

Ordspråk är ett vanligt sätt att uttrycka sig "smart" på, och jag har snöat in lite på några latinska fraser. Även om det bara är ord så kan det vara tänkvärt. Och många gånger har man faktiskt kunnat hjälpa nån att förändra sitt tankesätt genom att kläcka ur sig nåt smart hopkok av nån gammal latinsk munk (eller va dom nu var för nåt) här är ett par av mina favvisar:

Amor vincit omnia - Kärleken övervinner allt
Det säger ju sig självt, det gör den, även om man kan tvivla ibland.

Carpe Diem & Crea Diem - Fånga dagen & Skapa dagen
Man ska leva i nuet, eller skapa nuet. Göra det man tycker om. Även om du t.ex. hatar ditt jobb eller din livs-situation kan ALLTID göra nåt åt det. Även om inte Rom byggdes på en dag så kan man alltid förändra, sålänge man vågar.

Cui peccarelicet peccat minus - Den som har lov att synda, syndar mindre
Ett ordspråk att tänka på i förhållanden, speciellt. Man ska inte förbjuda nån att göra saker, de kommer göra det ändå, utan din vetskap. Eller få en starkare känsla att vilja, och det i sin tur kommer leda till något dåligt.

Felix qui potuit rerum cognoscere causas - Lycklig den som inser sakers orsaker
Kan man det så blir man gladare. Både bra och dåliga saker har en orsak, försök uppskatta de bra sakerna och förstå det dåliga. Då kan man på ett bra sätt kanske hjälpa nån som man tycker är "helt dum i huvet" bra karma!

Non omnia possumus omnes - Ingen kan göra allt
Men alla kan göra något..

Finns ju hur många som helst. :) Det är nåt speciellt med det latinska språker. Lite häftigt tycker jag.

Min dag idag har varit ganska konstig. Jag har tänkt och funderat rätt mycket på olika saker. Vet inte om det var händelsen som satte igång hjärnverksamheten eller om det bara är en sån dag. Men det kan nog vara nyttigt ibland. Stanna upp en stund i livet och tänka till. Vad gör jag och varför? Vad är viktigt och hur ska man göra framåt. På samma sätt som föreningar har olika policys och målsättningar borde man sätta in sånna i sitt eget liv. Det ska jag nog göra till nästa år. Vad vill jag göra under nästa år? Ha lite mål men även leva för dagen. Och en livspolicy, vad står jag själv för som person. Inget man behöver skylta med eller ens skriva ner men man kan ha det innanför pannbenet, vad står jag för och hur vill jag vara? Jag vet nog iofs redan det men det kanske inte alltid efterlevs.. Hmm.. :)

Annars allt rätt lugnt. Ricci har hittat sinplats i min vardag och jag har hittat hans. :) Gull-hunden. En varelse som bekräftar ens liv och vardag. Det tar mycket tid och jag är nog tröttare än vanligt, med tanke på att jag inte längre får nån sovmorgon, men dagarna blir längre och man får mer gjort vilket är ett plus. Måste ju bara vänja mig lite, hihi..

Det finns en låttext som Helen Sjöholm sjunger i filmen Såsom i himmelen. Som heter Gabrielles sång, den är jättefin och har man inte hört den så ska man antingen se filmen eller skaffa sig låten. Oerhört stark låt och scenen i filmen gör att ingenting känns omöjligt, sålänge man vill. Bra film och bra låt.

Här är texten:

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Nu blir det hund-prommis och sen sova sig lite. Ricci lär väl väcka mig 5 imorgonbitti igen så jag måste få min skönhets-sömn... ;)

Nattinatt!


Östersjö-dreggel & Hund-dreggel...inom en vecka!

Har blivit med valp... <3 En sån med 4 ben och hår... Nej, ingen Tjenobyl-syrian till pojkvän som jag fått en fråga om, utan en hund.. Han heter Ricci, är snart 5 månader och en stor Siberian Husky valpis! Jättego.. Men nu börjar väl snart tiden då det ska avgöras om det är han eller jag som ska hålla i trum-pinnen... Vilket ska bli jag, efter en hel del utmaningar kan tänkas.. :)

Förra helgen var det Bandit Boat 8, nästan lika galet som vanligt. Aningen lugnare kanske, det ända som direkt hände var att vi fick böter för rökning i hytten. Hmm.. nicht gut! Va fan, på B-båtarna kan man t.o.m ana att kapten sitter och puffar på en cigg på styrdäck.. Men jaja, sånt händer.. Annars var det jättekul! Fick äran att träffa Bam från Viva La Bam, hans bror spelade i CKY, ett av banden som spelade under kvällen.. Jättecoolt! Tycker jag.. Så jag skålade och såg nog allmänt onykter ut, som vanligt.. Hehe, vi började ju självklart på Jimmys Steakhouse. Jag, Jimmy, Joel, Lill-Darin och Patrik och Mackan.. Mätta och glada hoppade vi på båten.. Sen var det party till 06.30 på morgonen. Sen sova till halv elva typ, in med lite kokta k-bullar, p-mos och b-sås sen var det igång igen, mackan tog in 3 shotbrickor under en halvtimmes tid så det tog inte lång tid innan det satte igång igen :) Hade planer att gå ut i sthlm, men vi delade taxi med trosa-bor och åkte hemåt på kvällen. Med ett stopp på Max i Huddinge. Jag var totalt slut så det var så skönt att komma hem och bara somna in, blinkersen satte igång vid halv tio så det var bara att knäppa av tv:n och sova.. Sov grymt bra den natten. :)

I veckan så har det hänt en del, i onsdags åkte jag och hämtade min valp. I Oxelösund, i spöregn..

Så hela den här veckan har gått till att lära känna honom, han verkar jättefin så det var nog ett bra köp. Men det är ju alltid lite omställning att ha en hund med sig överallt nu. :) Han är inskolad på jobbet också, han och Freddes hund har lekt och busat. Och så har det blivit mycket sova, så han är nog rätt lugn.

Idag har vi varit ute i stugan och träffat Pepsi, mormor och Kurtan. Det gick väl lite sisådär med invänjandet. Men de ska träffas fler gånger nu i veckan så förhoppningsvis blir dom kompisar tillslut. Skulle ju underlätta en hel del. Passade på att bygga en hemmagjord hundbur också, med lite ståltråd, kompostgaller och framvikta baksäten. Så min bil är nuförtiden en 2 personers bil, utan bagage ;) Han ligger bra därbak och hoppas han slutar försöka kättra fram så räcker det faktiskt med en Ford Ka till en relativt stor hund! *Jippi Ja!*

Nu ska det dammsugas lite hundhår och lera från vita mattan, sen blir det promenad, mat och kanske filmkväll med Jimpa. Ska se Transformers *urk*... ;) Hehe.. Men har man kovat så har man.. Hmm..


Hej Hopp!


RSS 2.0